ХОЧЕШ БУТИ ПЕРУКАРЕМ? БУДЬ!

Дмитренко І. Сам собі перукар. Київ.: Зелений Пес, – 2004. — 288 с.

Польські психологи винайшли нехитрий рецепт покращення настрою. Для цього варто тільки переставити меблі або змінити зачіску. Важко уявити жінку, яка заради задоволення почне пересувати шафи по квартирі (хоча — чого в житті не буває?). А от змінити зовнішній вигляд набагато приємніше і корисніше. Навіть складну на перший погляд зачіску зробити насправді просто. Потрібно лише бажання, трохи фантазії та книжка «Сам собі перукар». Шкода, що видання не потрапило до мене, коли я вперше взяла в руки ножиці з гребінцем. Можливо, з мене вийшов би непоганий перукар. А так… не склалося.

У перукарстві, як і в кожній справі, є свої таємнички. Іванна Дмитренко щедро поділилася ними в своїй книжці, де йдеться практично про все, що вивчають на курсах перукарі-початківці. А простий стильвикладу і численні ілюстрації роблять видання зручно практичним.

Кожного дня до перукарні не підеш, а виглядати привабливою хочеться завжди. Переважна більшість жінок щодня самі роблять зачіски та укладки. «Сам собі перукар» підкаже, як творчо підійти до цієї справи і правильно підібрати стрижку до рис обличчя та структури волосся, зробити хімічну завивку будь-якої складності чи просту і елегантну або ж по-вечірньому вишукану зачіску.

Ця книга може стати порадницею в дуже багатьох питаннях, пов’язаних з волоссям. У який колір його пофарбувати і які барвники краще використовувати? Про здатність рослин фарбувати знали ще наші прабабусі. Не тільки хна з басмою, а й безліч інших рослин, які ростуть просто під ногами на городах, луках, у садах, можуть допомогти змінити чи відтінити колір, підлікувати та підживити волосся. Ви дізнаєтеся, як визначити тип волосся і підібрати рослини, ефірні олії, косметичні засоби, що підходять для нього

Опанувавши знання та здобувши навички перукарської справи, можна стати перукарем усієї родини. Авторка детально і послідовно описала всі дії, які потрібно виконати, щоб голову вашої дитини чи коханої людини прикрасила нова зачіска.

Виявляється, для бороди теж існують різноманітні стрижки. Розділ «Як доглядати за вусами та бородою» порадить, які вуса «одягти» чоловікові — «англійські», «довгі» чи «фігурні», як правильно доглядати і підстригати «найбільшу чоловічу гордість» — бороду.

Не забуто і про знаряддя праці кожного домашнього перукаря: бритви, машинки, щітки, гребінці — оскільки і вони потребують хоч і не складного, але правильного догляду.

Завдяки цікавій та пізнавальній інформації стосовно волосся та історії зачіски посібник не видається нудним. Тут є розповіді про магічні обряди й таємні ритуали, пов’язані з культом волосся в різних народів. Або про сучасні дослідження, які порівнюють волосся з живими антенами, «з допомогою яких людина сприймає енергію космосу і обмінюється інформацією з довколишнім світом. Виявляється, трубчаста структура волосини нагадує сучасні хвилеводи, які служать для передачі високочастотних енергій».

«Сам собі перукар» підтверджує статус довідкового видання: книга чітко структурована за розділами-темами. Загалом їх 17, і кожен з них, у свою чергу, розділено на пункти-питання. Тому необхідні відомості знайти легко і непотрібної інформації читати не треба.

Можливо, трохи попрактикувавшись та підучившись, хтось із читачів вирішить стати професіоналом. Перукарська справа стає зараз досить популярним видом бізнесу.

Словом, у книзі можна знайти необхідні знання, щоб виглядати щодня неповторно, а настрій від цього та відчуття добре зробленої справи завжди буде найкращий.

Iнна МАЗУРЕНКО