Уяви себе вікінгом

Авторський Колектив Серія “Енциклопедія. Казка. Гра”. – К.: Зелений пес, 2008.

На честь початку нового навчального року видавництво “Зелений пес” розпочало свіженьку серію книжок для дітей ЕКГ – “Енциклопедія–Казка–Гра”. Ці видання неодмінно стануть у пригоді всім школярам, які хочуть мати дванадцять балів із географії чи історії. Ні, не лякайтеся: відоме дитяче видавництво не змінило свою спеціалізацію – не перейшло з художніх книг на підручники. Ошатні книжки, зовсім свіжі – щойно з друкарської “печі” – мають незвичну структуру. Вони зроблені за принципом “троянди й виноград” – приємне і корисне.

Кожна книжка присвячена одній країні. У серії першими побачили світ “Норвегія”, “Ефіопія”, “Бразилія”, “Індія”. Енциклопедичний розділ містить зручно подану інформацію про історію, культуру та життя в давні часи й сьогодні. Кожен блок написано легко і весело – зовсім не так, як у запилюжених “дорослих” енциклопедіях. А якщо школяр втомиться від вивчення історії завоювань конкістадорів, або ж якщо у нього запаморочиться голова від величі витесаного в суцільній скелі ефіопського міста-монастиря, рекомендуємо переходити до наступної частини, де зібрано найчарівніші казки та легенди захопливих і таємничих країн. Школяр почитає казки, відпочине – і знову може повертатися до цікавої географії чи історії.

Проте педагоги стверджують, що найліпше інформація засвоюється, якщо її подавати в ігровій формі. Що ж – і тут усе продумано. Читачеві ЕКГ пропонують запросити додому друзів, відкрити останній форзац і поринути у захопливу гру. Книги допоможуть перевтілитися у відважних вікінгів, волелюбних гаучо, шукачів ефіопських скарбів чи мудрих індусів – і, можливо, це найкраще допоможе відчути дух країни. А заразом отримати найвищий бал на уроці географії.

Придбати книгу Авторського Колективу Серія “Енциклопедія. Казка. Гра” в інтернет-магазині ВсіКниги.

Індія

Ефіопія