Кулінарні вподобання відомих художників зберуть в одній книзі

Енді Уорхол став відомий на весь світ завдяки банкам супу «Кемпбелл», скульптор Клас Олденбург розмістив на даху будинку величезне морозиво, а художник Клод Моне центром однієї зі своїх картин зробив шматок звичайнісінької яловичини. На підставі цього можна припустити, що їжа є однією з вічних тем у мистецтві.

А ось Мері Енн Коус взялася за дуже незвичайну справу. Вона вирішила написати цілу книгу, яка називатиметься «The Modern Art Cookbook», в якій будуть зібрані всі смакові переваги знаменитих скульпторів і художників. Також у цій книзі, крім великої кількості прикладів їжі в мистецтві, автор представить численні листи та щоденникові записи, прочитавши які, читач зрозуміє, якими стравами любили себе побалувати Поль Сезанн, Клод Моне, Ерза Паунд і багато інших відомих творчих особистостей. Прочитавши «The Modern Art Cookbook», кожен зможе вибрати для себе рецепт до смаку, наприклад, рецепт круасанів від Жана Еліона або філе яловичини від Роя Ліхтенштейна, і приготувати їх самостійно. Книга надійде в продаж вже в жовтні цього року.

Art-news