Літературна кухня: гарбузовий суп з індійськими прянощами від Андрія Куркова

kurkov

Вислів «літературна кухня» ми звикли сприймати в переносному значенні, розуміючи під ним процес творення книжкових шедеврів. Однак не слід забувати, що талановиті люди талановиті в усьому, і почасти письменники на звичайній кухні почуваються не меш упевнено, ніж за робочим столом. Не всі знають, що, наприклад, Олександр Дюма, романами якого зачитуються у всьому світі, був автором не менш популярної у Франції кулінарної книги. «Друг читача» попросив сучасних письменників поділитися рецептами улюблених страв із шанувальниками. Тож запрошуємо вас на письменницьку кухню – у прямому значенні цього вислову. Відкриває рубрику Андрій Курков із рецептом фірмового гарбузового супу з індійськими прянощами.

«Цей суп я вперше покуштував у Німеччині, під час виставки однієї художниці. Вона зварила величезну каструлю такого супу й годувала стравою запрошених гостей. З тих пір гарбузовий суп з індійськими прянощами – невід’ємна частина мого раціону. Я теж часто запрошую гостей, варю великий казан супу й частую ним друзів», – розповів письменник.

Отже, для того, щоб приготувати суп «від Андрія Куркова» вам потрібні:

гарбуз, морква, цибуля, корені селери й пастернаку;

вода, молоко;

сіль і прянощі на смак.

Очищений гарбуз поріжте на невеликі шматочки. Додайте дрібно нарізані цибулю, моркву, очищений корінь селери або пастернаку.

Обсмажте все гарненько в олії.

Залийте овочі сумішшю води з молоком (50х50) і варіть на невеличкому вогні, поки води не стане вдвічі менше.

Посоліть, поперчіть за смаком.

Додайте каррі та інші індійські прянощі (кмин, коріандр, шафран, фенхель, насіння гірчиці тощо). Також можна додати оливкової олії.

Відправляєте суміш у блендер – і отримуєте смачний гарбузовий суп-пюре.

Смачного!